mandag 3. februar 2014

Hjemmelaget gnocchi

Gnocchi er rett og slett potetpasta. Kan kjøpes, men ofte urimelig dyrt. Har lagd det to ganger. Første gangen var det passe vellykka, andre gangen ble det veldig, veldig bra. Har noen teorier om hva som gjorde forskjellen, så skriver litt utdypende. Men når man bare vet hva man skal gjøre er det ikke vanskelig i det hele tatt. Bruk de i hjemmelaga tomatsuppe eller lag "gnocchi'n'cheese", for eksempel.




(2-3 porsjoner)
Gnocchi
400 gram potet
40 gram mel/glutenfri melblanding
1 eggeplomme
1/4 ts salt

1. Kok potetene under lokk. Pass på at de ikke blir overkokte, da blir det nemlig umulig å rive dem.

2. La potetene dampe av i noen sekunder på ettervarmen (uten lokk), og legg dem deretter til side og vent til de er kalde nok til å skrelles. Etter å ha skrelt dem river du dem på et grovt rivjern. Vær forsiktig så du ikke moser det for mye sammen.

3. Ha salt og en sammenpisket eggeplomme i og vend det forsiktig inn med hendene. Så gjør du det samme med melet og knar akkurat så mye at det blir en sammenhengende klump med deig. Knar man for mye blir deigen klissete, og da trenger man mer mel. For mye mel gjør gnocchiene tunge.

4. Rull forsiktig ut to tynne pølser og skjær dem i små biter. Form de til små kuler med hendene.

5. Kok i 1-2 minutter. De begynner å flyte når de er ferdige.

Tips
Ta vare på eggehvitten og bruk den foreksempel for å binde sammen deig til vegetarburgere. Og som nesten alt annet kan gnocchi også fryses ned.
Du kan også prøve å ovnsbake potetene i 40-50 minutter istedet for å koke dem. Det gir sikkert en litt annen smak. Jeg har også sett mange oppskrifter med mye mer mel, der deigen skal eltes og knas i lenger så det blir litt mer som en pastadeig. Du kan jo finne ut selv hva du liker best.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar